Reďkovky pestujú a konzumujú ľudia po celom svete. Jedia sa najmä surové ako chrumkavá zelenina, veľmi často sa pridávajú do šalátov. Majú mnoho odrôd, ktoré sa líšia vo veľkosti, v chuti, v farbe a v dĺžke času, počas ktorej zrejú. Reďkovky vďačia za svoju ostrú chuť rôznym chemických zlúčeninám, vrátane glukozinolátov, myrosinase a isothiokyanátem.
Reďkovky sú rýchlo rastúce rastliny, ktoré znášajú aj chladné počasie. Semenám prospievajú vlhké podmienky. Teplota pôdy by sa mala pohybovať v rozmedzí od 18 a 29 °C. Za priemerných podmienok plodina zreje 3-4 týždne, ale v chladnejšom počasí môže zrenie trvať dlhšie, 6-7 týždne. Reďkovky rastú najlepšie na plnom slnku v ľahkých, piesočnatých pôdach. Cez horúce letá sú odrody viac štipľavejšie. Vhodné pH pôdy je 6,5 až 7,0, ale pre plodiny kvitnúce v neskoršej sezóne je vhodnejšia ílovitohlinitá pôda. V teplejších klimatických podmienkach sú reďkovky zvyčajne vysadené na jeseň. Hĺbka, v ktorej sú semená zasadené, ovplyvňuje veľkosť koreňa. 1 cm je odporúčaný pre malé reďkovky, 4 cm pre veľké reďkovky. V priebehu vegetačného obdobia sa musia plodiny riediť a musí sa odstraňovať burina.